Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Túri Kamra bekerült a Tisza-tavi toplistára
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Túri Kamra bekerült a Tisza-tavi toplistára

Óriási megtiszteltetés érte a Túri Kamrát. Felkerültünk a Tisza-tavi toplistára az Alföld Szíve top 10 helyi alapanyaga kategóriába.

Az ingyenesen letölthető kiadvány 24.oldalán olvashat rólunk. A dokumentum ötletgazdája Mautner Zsófia gasztoblogger, szakács.

Köszönjük szépen Galó Anitának az Alföld Szíve Egyesület titkárának, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak ill. a szakmai munkát vizsgáló szakembereknek az elismerő „helyezésünket”.

A kiadványról
A Tisza-tavi Toplista célja, hogy kedvet csináljon az ország egyik legtermészetesebb és legszebb vidékéhez. Elsősorban azoknak szól, akik még nem jártak errefelé, de szívesen felfedeznék ezt a tájat, valamint azoknak, akik nyitottak arra a fejlődésre, ami az elmúlt években elkezdődött errefelé.

Bár jóval kisebb, mint a Balaton, a Tisza-tó és környéke vadregényes, mesés tájaival, lenyűgöző vízi élővilágával gyorsan rabul ejti az ember szívét. Meggyőződésem, hogy az egyre inkább virágzó kerékpáros- és horgászturizmusának, eldugott helyeinek és falvainak, meredeken fejlődő gasztronómiájának köszönhetően a Tisza-tó és az Alföld szíve az elkövetkező évek egyik leginkább felfedezésre váró  vidéke. Turisztikai és gasztronómiai infrastruktúrája, étteremkínálata egyelőre még kétségtelenül elmarad más országrészekhez képest, de már pezseg és éledezik, ezt szeretném megmutatni ebben a Toplista kiadványban.

Legnagyobb vonzerővel kétségtelenül maga a Tisza-tó bír, jelen minikalauz azonban az Alföld szűkebb és tágabb szívéből is merít, egy órán belül elérhető úticélokat és kulináris élményeket is ajánl.

Személyes kötődésem a régióhoz kunmadarasi nagyszüleim örökségéből fakad, ez vezérelte az utóbbi néhány év intenzív érdeklődését a környék gasztronómiája, kulináris múltja, jelene és jövője iránt.

A tó és a puszta csendje a part menti nyüzsgéssel szemben, a víz és a föld elemi szerepe a környék identitásában, a kék égbolt és a zöld, később megkopó szántóföldek különbözőségének harmóniája, a koraesti lágy fények és az alkonyat erőteljes színei – mindezek a kontrasztok jelentik számomra ennek a vidéknek a vonzerejét.

Jó utazást és felfedezést,

Mautner Zsófi

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői