2018. 07. 14. - Pillanatképek a Kamrából

Az élelmiszerek beszerzése őstermelőktől, kistermelőktől, kézművesektől (egyéni vállalkozó, gazdasági társaság) történik a 52/2010. (IV.30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszertermelés, előállítás és értékesítés feltételeiről rendelet és módosításai alapján.

 

Helyben értékesítés

Az árubeszerzés két módja:

  1. Nem Jász-Nagykun-Szolnok megyében telep-, vagy székhellyel rendelkező ős- és kistermelőktől származó élelmiszerekkel kapcsolatban kizárólag az ős-és kistermelő saját gazdaságának helyétől légvonalban számított legfeljebb 40 km távolságon belül előállított termékét vesszük át és értékesítjük.
  2. Jász-Nagykun-Szolnok megyében telep-vagy székhellyel rendelkező ős-és kistermelőktől nincs területi korlátozás. Elsősorban Mezőtúr település és a mezőtúri járásban tevékenykedő ős-és kistermelőktől származó termékeket vásároljuk meg és kiskereskedelmi tevékenység keretei között értékesítjük.

Az áru beszállítása zárt rakterű, élelmiszer szállítására kiképzett szállító járművekkel történik. A beszállítónak minden esetben garantálnia kell, hogy az átadott áru megfelel a HACCP rendszer vonatkozó követelményeinek. Az átvétel során gondoskodnak az élelmiszer alapanyagok élvezeti értékének megőrzéséről ill. védik a termékeket a fertőződés veszélyétől, romlástól. Különös gondot fordítanak a csomagolás épségének, a termék minőség-megőrzési idejének, ill. a szállító jármű tisztaságának vizsgálatára. A saját járműveink higiéniai minősítéssel rendelkeznek.

A hűtést igénylő beszállító jármű hűtő rakterének 0-5 oC kell lenni. Áruátvételkor ellenőrizni a raktér hőmérsékletet. Az első beszállítás alkalmával szerződést kötünk a vevővel, mely kiterjed a bizományi átvétel körülményeire, a Túri Kamra függő címke használatára és az eladó adózási formájának nyilatkozatára. Az átvétel során szállítólevelet töltünk ki az eladóval. Amennyiben nem bizományi átvétel történik, abban az esetben az átvételt, vásárlást számlával tudjuk igazolni. Minden esetben készletnyilvántartást vezetünk az átvett áruval kapcsolatban.

210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 6. melléklet szerinti élelmiszer termékköreink:

1.1. Hideg-meleg étel (paraszt tál, zsíros deszka, lekváros kifli, mézes, vajas kenyér, sörözöttek kenyér, stb.)

1.2. Kávéital, alkoholmentes és szeszes ital (kávé, kapucsinó, hideg limonádé, szörp, rostoslé, stb.)

1.5. Hús- és hentesáru (házi kolbász, szalámi, tepertő zsír, szalonna, sb.)

1.8. Kenyér és pékáru, sütőipari termék

1.9. Édességáru (kézműves csokoládé, száraz sütemény, tallér, édes és sós perec, linzer, stb.)

1.10. Tej, tejtermék (vaj, sajt, túró, joghurt, olajban pácolt sajt, stb.)

1.11. Egyéb élelmiszer (száraztészta, tea, fűszer, méz, stb.)

1.12. Közérzetjavító és étrend-kiegészítő termék (gyógynövény, biotermék)


Weboldalon keresztül történő értékesítés

A csomagküldő kereskedelmi tevékenységünk egyrészt webshopon keresztül történik, ahol az egyéni és a gazdasági társaság formájában működő élelmiszer beszállítók termékeit értékesítjük. Az őstermelők és kistermelők termékeihez kizárólag weblapos platformot biztosítunk, a termelőt direktben összekötjük a közvetlen fogyasztóval. A számlázás az ős- és kistermelő valamint a végső fogyasztó között történik. A webshop értékesítés során közvetítői munkát végzünk.


Vásáron, piacon való értékesítés

A vásári, piaci kereskedelmi tevékenységünk során kizárólag az egyéni és a gazdasági társaság formájában működő élelmiszer beszállítók termékeit értékesítjük, ős- és kistermelőkét a vonatkozó rendeletek értelmében nem áll módunkban árulni.


Házhoz szállítás

A csomagküldő kereskedelmi tevékenységünk nagyrészt házhozszállítással történik, ahol az egyéni és a gazdasági társaság formájában működő élelmiszer beszállítók termékeit értékesítjük. Az őstermelők és kistermelők termékeihez kizárólag weblapos platformot biztosítunk, a termelőt direktben összekötjük a közvetlen fogyasztóval. A számlázás az ős- és kistermelő valamint a végső fogyasztó között történik. A házhozszállítás során közvetítő munkát végzünk.

Információk és tarifák az egyes szállítási opciókról


Túri Kamra Tudástár

Túri Kamránk folyamatosan bővíti szolgáltatásait. Célunk, hogy személyre szabott szaktanácsadással segítsük partnereinket. 2003 óta tartó szakmai munkánk, tapasztalataink alapján egyre nagyobb szükségét láttuk annak, hogy a helyben megtermelt termékek számára közös értékesítési pontot hozzunk létre. Így született meg a TÚRI KAMRA helyi termékbolt ötlete. Munkánk során azt is tapasztaljuk, hogy partnereink nem jutnak időben információkhoz, „elvesznek” a pályázati rendszerek világában. Az Önök segítése érdekében létrehoztuk a Túri Kamra Tudástár és Információs Központot, mely a hajdani Mezőtúri Főiskolán a Kamránk közelében működik.

Ingyenes tanácsadás, elérhetőségek:

Cím: hajdani Mezőtúri Főiskola 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1. 12. iroda
Tel: +36-70-278-5411
E-mail: turikamra@gmail.com
Web: https://www.turikamra.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ turikamra
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00-16:00-ig

Szeretettel várjuk, legyen Ön is elégedett Partnerünk!