Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Megnyitotta kapuit a Túri Kamra Terasz
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Megnyitotta kapuit a Túri Kamra Terasz

2020. július 20-án igazi közösségi térré változott a Túri kamra helyi termékbolt. Szakmámból kifolyólag mintegy 7 éve járom a „vidéket”. Mindeközben hasznos és jól adaptálható jó gyakorlatot láttam a helyi indentitástudat őrzésére. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyre nagyobb hangsúlyt kap manapság az ellenőrzött körülmények között előállított helyi termékek előállítása, értékesítése. Ezen kedvező csillagállások közepette született meg a gondolat egy olyan helyi értékeket bemutató bolt iránt, mely elsősorban a mezőtúri ős- és kistermelők, kézművesek termékeit értékesíti.

2018-ban az Agrárminisztérium miniszteri elismerő oklevéllel, 2019-ben az élelmiszer ágazat rangos szakmai bizottsága „Az év boltja” kitüntetéssel, majd 2020-ban a Magyar Állam Nemzeti Szellemi Tulajdon Hivatala „Mezőtúri Míves Termék” védjeggyel díjazta a Túri kamrát.

A zöld övezetben létrehozott Kamra Terasszal teret nyitottunk a városban. Étlapunkon kizárólag a boltban kapható élelmiszerekből összeállított ételek, italok szerepelnek pl.: zsíros deszka mangalica zsírral, lilahagymával spékelve; túri paraszttál 2 féle szalámi és sajt kombinációval; túri bivaly sajttál a helyi bivalytelep mozzarella termékeivel; házi szörpök valamint kézműves sör, bor, pálinka és még egyebek is kóstolhatóak.
A terasz túl azon, hogy egészséges étkekkel, helyi ízekkel csalogatja vendégeit, közösségi tér funkciót is betölt. Nyári táboros gyermekeknek, a foltvarróknak és bármilyen érdeklődő csoportnak adunk örömmel helyet a foglalkozásaik lebonyolításához.

Egye is, vegye Ön is a helyi termékeket!
Minden helyben elköltött pénz a helyi termelőket, kézműveseket, helyi vállalkozásokat, egyszóval a helyi gazdaságot erősíti.

„Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”

Nyitvatartás:
hétfőtől – péntekig: 9:00 – 21:00-ig
szombat: 15:00 – 21:00-ig

Helyszín: hajdani Róka féle húsbolt, Mezőtúr, szabadság tér 29.

Dr. Barancsi Ágnes
ötletgazda

az írás megjelent: Mezőtúr és Vidéke – 2020. 07. 31.

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői