Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Hírek a Túri Kamra háza tájáról
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Hírek a Túri Kamra háza tájáról

A Túri Kamra helyi termékbolt, kézműves hálózat immáron 4. éve tevékenykedik Mezőtúron. A kultúráját őrző kisvárosi termelői közösség, helyi értékesítési pont 2018-ban Agrárminiszteri elismerő oklevélben, 2019-ben és 2021-ben Év boltja valamint 2020-ban Észak-Alföldi innovációs díjban részesült. A sikerek ellenére a 2021-as év mindannyiunk életében gyökeres változásokat hozott. A változásokkal lépést tartva átalakultunk, megújultunk.
A Túri Kamra üzlet maradt a szokott helyén (volt Róka húsbolt) és tovább őrzi a helyi értékeket illetve a helyi kézművesek dísztárgyait (kerámia, varrás, szőttes, mézeskalács, egyéb dísztárgyak) népművészeti boltként értékesíti. Munkánk fókuszában továbbra is a mezőtúri értékek, a helyi gazdaságfejlesztés áll. Elkezdődött Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Túri Kamra brand, a levédett szellemi termékek, a helyi közösségi mintamodell kiépítése.
Továbbra is várjuk gyermekcsoportok megkeresését, szívesen tartunk ingyenes kézműves foglalkozásokat.

A piaci igényekhez alkalmazkodva a pályázatírói tevékenységünket továbberősítettük. Elsősorban az ős-és kistermelők, kézművesek értékteremtő munkáját segítjük, de a helyi lakosok, vállalkozások fejlesztéséhez is nyújtunk pénzügyi, szakmai szaktanácsadást, pályázatírást, oktatást. A MFB Bank illetve a Money and More független pénzügyi tanácsadó cégek partnereként KOMPLEX TUDÁSKÖZPONTTÁ alakultunk.

„Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”

Dr. Barancsi Ágnes
Túri Kamra ötletgazdája

megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email