Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Volt egyszer egy mezőtúri EGY PENGŐS!!
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Volt egyszer egy mezőtúri EGY PENGŐS!!

A Túri Kamra, településünk múltjára, hagyományaira való tisztelettel saját kezűleg rekonstruálta, „újranyomtatta”a saját pénzünket.
Az 1944-es városvezetés egyedülálló, tudatos, felelősségteljes gondolkodására vall a helyi pénz megalkotása. 1944. év végén nyomtatták ki egyetlen példányban (jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum őrzi) helyi gazdaság fejlesztési szándékkal. Az oroszok megtiltották a kiadását, sokszorosítását, valószínűleg azért, mert ők is kibocsájtották a saját 1,2,5 és pengőseiket.

A Túri Kamra helyi termékbolt egy innovatív vállalkozás, mely a közösség, a vállalkozók erejében bízva mer új módszereket alkalmazni. Ilyen a mezőtúri egy pengős is.
A mi „helyi pénzünk” ma már önmagában csak egy emblematikus eszköz, ám tartalommal nekünk, közösségünknek kell feltölteni, hiszen használata a kölcsönös bizalomban, a hosszútávú együttműködésben rejlik.

Helyi vállalkozásoknak adjuk ezt a 10% kedvezményt biztosító kártyát, ezzel is szeretnénk szorosabbá tenni az együttműködést városunk vállalkozásai között!

„Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői