Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Volt egyszer egy mezőtúri EGY PENGŐS!!
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Volt egyszer egy mezőtúri EGY PENGŐS!!

A Túri Kamra, településünk múltjára, hagyományaira való tisztelettel saját kezűleg rekonstruálta, „újranyomtatta”a saját pénzünket.
Az 1944-es városvezetés egyedülálló, tudatos, felelősségteljes gondolkodására vall a helyi pénz megalkotása. 1944. év végén nyomtatták ki egyetlen példányban (jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum őrzi) helyi gazdaság fejlesztési szándékkal. Az oroszok megtiltották a kiadását, sokszorosítását, valószínűleg azért, mert ők is kibocsájtották a saját 1,2,5 és pengőseiket.

A Túri Kamra helyi termékbolt egy innovatív vállalkozás, mely a közösség, a vállalkozók erejében bízva mer új módszereket alkalmazni. Ilyen a mezőtúri egy pengős is.
A mi „helyi pénzünk” ma már önmagában csak egy emblematikus eszköz, ám tartalommal nekünk, közösségünknek kell feltölteni, hiszen használata a kölcsönös bizalomban, a hosszútávú együttműködésben rejlik.

Helyi vállalkozásoknak adjuk ezt a 10% kedvezményt biztosító kártyát, ezzel is szeretnénk szorosabbá tenni az együttműködést városunk vállalkozásai között!

„Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”

megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Tisztelt vásárlóink, a webáruházunk átmenetileg szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői