Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Tönkölybúzás finomságok a Kamrában
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Tönkölybúzás finomságok a Kamrában

Ismét tönkölybúzás RECEPTEKKEL receptekkel jelentkezünk! Pogácsa és nagyon finom, omlós túrós lepény készült belőle!
Holnaptól mindkét sütemény kapható a Túri Kamrában!

Tönkölyös pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg tönköly búzaliszt, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 kis poharas tejföl, 1 kocka élesztő,
1 csapott evőkanál só
Az alapanyagokat összegyúrjuk. Pár órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezután meleg helyen pihentetjük. Átgyúrjuk, majd 1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét bekockázzuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat egyenként megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek. Sütőpapírra sorakoztatjuk, tetejüket tojással lekenjük.
200 fokon kb. 10 percig sütjük légkeveréssel.

Tönkölyös túrós lepény
Tészta hozzávalói:
50 dkg tönköly búzaliszt, 1 margarin, 25 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1-2 evőkanál tejföl, 1 sütőpor.
Töltelék:
1,5 kg /bizony, másfél kg!!/ túró, 25 dkg cukor, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás, 3 evőkanál búzadara, vaníliás cukor, citromhéj, citromlé, ízlés szerint mazsola.
Elkészítés:
A tésztát ketté vesszük, az alsó laphoz egy kicsit több tésztát használjunk. Tepsibe nyújtjuk, 1 ek búzadarával megszórjuk. Rásimítjuk a tölteléket, tehetünk rá magozott meggyet. Befedjük a másik lappal. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával.
180 fokon 50-55 percig sütjük.
A túró helyett alma, meggy is használható.

A Túri Kamrában kaphatóak csütörtöktől a sütemények Búsi Erzsike konyhájából – köszönjük a receptet!-, a tönkölybúza liszt és a házi túró Csaláné Marikától!

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői