Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Szalagos fánk – farsangi fánk
Szalagos fánk – farsangi fánk🍩
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Szalagos fánk – farsangi fánk

Az elmúlt két hétben nagyon jó dolgunk volt, kaptunk farsangi fánkot, csőrögét, amit nem győzünk megköszönni! Mindegyik annyira finom volt, igazi türelemmel készült békebeli fánkok és mi el is kértük a receptjét és most megosztjuk, először is a szalagos fánkét! Sok sikert a sütögetéshez!

Szalagos fánk – farsangi fánk
Hozzávalók:
5 dl tej
5 evőkanál cukor + fél kanál cukor az élesztőhöz
70-75 dkg liszt (a tojás nagyságától függően)
1 csipet só
5 dkg élesztő
2 cs. vaníliás cukor
3 egész tojás
3 evőkanál étolaj + a sütéshez

Elkészítése:
1 dl langyos tejet fél kanál cukorral elkeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk egy fél kanál liszttel.
Amíg az élesztő feljön egy tálban a 3 tojást villával alaposan felverjük, 3 kanál olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a 4 dl langyosra felmelegített tejbe elkevert 5 kanál cukrot, egy csipet sót, 2 vaníliás cukrot. Végül 70-75 dkg liszt és a felfuttatott élesztő következik, majd az egészet egy nagy fakanállal sokáig keverjük, verjük. Az állaga ne legyen túl sűrű, de formázni lehessen.
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

Amikor megkelt a belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk, közepébe mélyedést húzunk. Bő forró olajban/zsírban kisütjük, az első oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül. Törlőpapírra kiszedjük, majd porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői