Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Jászkun POP-UP ebéd és a Túri Kamra
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Jászkun POP-UP ebéd és a Túri Kamra

forrás: Karcag TV youtube csatorna

Dedelka & Ferdinánd – Jászkun POP-UP ebéd Karcagon

Új mérföldkövéhez érkezett a megyei foglalkoztatási paktum projekt. A Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések Jász-Nagykun-Szolnok megyében című pályázat egyik fontos lába a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztés. A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítvány közreműködésével a megyei helyi termék adatbázisban szereplő termelők alapanyagainak felhasználásával Mautner Zsófia gasztroblogger álmodott a hagyományokon alapuló, mégis modern menüsort, melyet a sajtó munkatársaiból, a helyi termelőkből, turisztikai szakemberekből és megyei vezetőkből álló vendégsereg kóstolhatott meg a karcagi Morgó csárda műemlék épületében.

A szerencsések Alföldi Császárt, kisgömböclevest, Karcagi bio tarját fekete fokhagymás pecsenyelével, tiszaörsi tarhonyasalátát sütőtökkel és pirított dióval, sült csicsókakrémet nagykörűi kecskesajttal, pötyőkével sült céklát, karcagi birkapörköltet, savanyított zergeszarvat, ferdinándot és karamellizált mézes homoktövissel tálalt kecskesajttortácskát kóstolhattak.

A közreműködő termelők:
Bekecs Mátyás – Tiszaszentimrei Cheddar (Tiszaszentimre)
Bertalan László – Bertalan Hús (Jászladány)
Dobó Kati – őstermelő (Kunmadaras)
Dr. Barancsi Ágnes – Túri Kamra (Mezőtúr)
Grósz Tamás – Gyógy- és Fűszernövénykert (Nagykörű)
Hubai Imre – Hubai Ökofarm (Karcag)
Varga György – sajtmester (Nagykörű)

A turizmus a megye egyik kiemelkedő gazdasági ága, sokak számára nyújt megélhetési lehetőséget. Hosszútávú céljaink között szerepel, hogy csökkentsük a térség turizmusának szezonalitását, a lehető legtöbb desztinációban teremtsünk 4 évszakos kínálatot. Ennek képezheti egyik alapját a gasztronómiai és kézműves kínálat. A kóstoltatások, műhely látogatások, kézműves workshopok szervezése, ezek turisztikai termékcsomagokká fejlesztése, túraútvonalakká való felfűzése reményeink szerint hozzájárul a turizmus jövedelemtermelő képességének növeléséhez, a vendégéjszaka szám növeléséhez is.


Jász-Nagykun-Szolnok megyei ős-és kistermelők termékeiből készített ételeket Mautner Zsófi és a karcagi Nimród Hotel apparátusa…. a Túri Kamra túri perece (Oroszné Ancsika) is helyett kapott az étel Orbán, melyre nagyon büszkék vagyunk!

Pop up ebéden Mautner Zsófi gasztroboggerrel… balról jobbra Kerekes Évi, Mautner Zsófi, Barancsi Ági, Nagyné Ica

Mautner Zsófival forgat a TV2 mindjárt jön a Túri Kamra perece, Oroszné Szatmári Ancsa keze munkáját dicséri


megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői