Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Ízek a Túri Kamrából
Ízek a Túri Kamrából
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Ízek a Túri Kamrából

A multinacionális cégek fokozatosan növekvő térhódításával egyre időszerűbbé válik a „helyi termék” kifejezés megismertetése az emberekkel. A helyi termékek előállításuk után nem kerülnek be a kereskedői láncba, értékesítésük a gyártás helyén, közvetlenül a termelőtől vagy a népszerűsítésükre, a termelői csoportok összefogására létrehozott helyi piacokon illetve boltokban történik. Az itt megtalálható áru túlnyomó többsége mezőgazdaságban termelt illetve egyéb kézműves termék.

A helyi termékek megvásárlása mellett számos egymással szorosan összefüggő indok szól. A kistermelők által termelt élelmiszerek a termesztés módszerénél fogva egészségesebbek, beltartalmi értékeik kedvezőbbek. Mezőtúr kultur egységében rendkívül gazdag természeti, gasztronómiai, hagyományőrző elemekkel találkozhatunk. Mindez kiváló lehetőséget ad a helyi termelőknek, kézműveseknek a természetes alapanyagok beszerzésére, megtermelésére, elkészítésére. Ezen kedvező adottságok tükrében múltat idéző környezetben, a hajdani „Mezőtúri Főiskolán” létrehoztuk a Tűri Kamra elnevezésű helyi termék boltot. Szakembereink összefogják a helyi termék előállítókat valamint a Nagykunsági Ízek és termékek védjegyrendszer bevezetésével közös megjelenést, egységes arculatot biztosítanak számukra.

Élelmiszer termékeink helyben gazdálkodó ős- és kistermelőktől, kézművesektől származnak. Palettánkat színesíti a sertés házi kolbász, szalonna, tepertő, zsír, házi sajt, joghurt, túró, túri perec, ízesített puffasztott gabona, méz, házi lekvár, szörp, rostos levek. Helyben fogyasztható kistermelői gyümölcslével, házi limonádéval, kávékülönlegességekkel, házi süteményekkel is várjuk kedves vendégeinket.

Kardinális célként fogalmazódik meg a termékbolt minőségpolitikájában a fiatalok látókörének, a tudatos gondolkodásuk, szemléletformálásuk szélesítése, a népi értékek felismerése. Ennek érdekében helyi fazekasok, szőnyegszövők, mézeskalács díszítők, kunhímzők, méhészek tárgyi alkotásai díszítik a polcokat.

Kezdeményezésünk fokozza a helyi gazdaságunk erősödését, a termelők és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolatot, bizalmat, a helyi lakosság egészséges, biztonságos, nyomonkövethető élelmiszerekkel történő ellátását.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok betartásával a direkt értékesítés mellett webshopon keresztül és házhoz kiszállítással is próbáljuk minél szélesebb réteghez eljuttatni termékeinket.

„Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”

/az írás megjelent: Jász-Nagykun-Szolnok megyei Koktél magazin – 2018. 2. szám/

 

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői