Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Csöröge fánkkal búcsúzunk a februártól
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Csöröge fánkkal búcsúzunk a februártól

Ma búcsúzunk a februártól, a fánkszezontól, rajtunk nem múlt, hogy elűzzük a telet!

Egy csöröge receptet még szeretnénk megosztani, amelyet ajándékba kaptunk februárban és ezúton is nagyon köszönjük! Hátha valakinek kedve lesz még egy kis sütögetéshez a hétvégén.

Finom lekvárjainkat mindenképpen ajánljuk mellé!

Csöröge fánk
Hozzávalók:
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor
kevés só
1 kanál rum
35 dkg liszt
étolaj a sütéshez

A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk míg szép sima nem lesz, majd fél órát pihentetjük. Újra átgyúrjuk, azután nagyon vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk, a közepét behasítjuk, bő forró olajban, vagy zsírban mindkét oldalát megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, azután megszórjuk porcukorral és lekvárral tálaljuk. élszerű az egész mennyiséget sütésre előkészíteni egyszerre, mert forró olajban/zsírban hirtelen megéghet. Gyorsan kell sütni, mert úgy lesz ropogós!

Forrás: Nagy Ízvadászat válogatás Új Néplap 2007.évi receptverseny

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői