Kezdőlap >> Kamra Hírek >> Biotönköly kenyér és téli lencseleves
Kamra Hírek

Kamra Hírek

Biotönköly kenyér és téli lencseleves

Leteszteltük a gyomaendrődi biotönköly búzalisztet. Kenyeret sütöttünk belőle és mellé egy finom téli lencselevest készítettünk, aminek a tetejére házi sajt került.
A kenyér:
2,5 bögre tönkölyliszt
2 bögre fehér liszt
3 dl langyos tej
1 dl hidegen sajtolt olaj
3/4 friss élesztő
egy kiskanál cukor és egy kiskanál só felhasználásával készült.

Az élesztőt langyos tejben felfuttattuk, a liszteket és a folyékony hozzávalókat összedagasztottuk (kenyérsütő gép dagasztó programja is ideális hozzá), majd langyos helyen pihenni hagytuk. Amikor megkelt, finoman cipóvá formáztuk és egy sütőpapírral kibélelt, alacsony peremű, kerek vaslábosban kb. 45 perc alatt 180 fokon kisütöttük. Az eredmény egy finom, puha kenyér lett.

A lencselevest egyszerűen készítettük, talán az átszűrése volt a legidőigényesebb. Ha előző este beáztatjuk a lencsét, nagyon hamar megfő, egy kis só, cukor, babérlevél, gluténmentes ételízesítő került bele, a végén tejföllel behabarva. A kész levest leturmixoltuk, leszűrtük, hogy a lencse héja is teljesen eltűnjön belőle, majd házi gomolya jellegű sajtot szórtunk a tetejére. Az eredmény egy mennyei krémleves lett!

A Kamrában a következő hozzávalókat lehet beszerezni a recepthez: bio tönkölybúza liszt Gyomaendrődről, hidegen sajtolt olaj Tiszaföldvárról, gluténmentes ételízesítő Dévaványáról, és Csaláné Marika finom házi sajtjai Mezőtúrról!

megosztás

Jelenleg a Túri Kamra oldal átdolgozás alatt áll, a termékeink megrendelésének lehetősége szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Túri Kamra üzemeltetői